schoolgebouwschoolgebouwschoolgebouwschoolgebouw

Christelijke kinderboekenmaand 2013: Hé, doe je mee?

Het thema van dit jaar is Hé, doe je mee? Het gaat over het samen spelen en bewegen, over ontmoeten, winnen en verliezen. Je vraagt aan een ander: "Hé, doe je mee?" Soms win je en soms verlies je. Je probeert vol te houden, je geeft niet op en je gáát ervoor!

In de Bijbel lezen we vaak dat God voor de overwinning zorgt. Hij laat het volk Israël zeven keer rond Jericho lopen, waarna ze juichen, op de ramshoorns blazen en God de stad aan hen overgeeft. God geeft ook Gideon, met maar driehonderd mannen, zelfs zonder gevecht, de overwinning. Paulus vertelt over de wedloop die we in het leven lopen, waarbij we uitzien op het verkrijgen van de erekrans.

Omdat lezen belangrijk is, besteden we in de vervolgweken van de christelijke kinderboekenmaand er in de klassen voortdurend aandacht aan. Elke groep zal hier op een eigen manier invulling aan geven.

De start was de moeite waard, kinderen en leerkrachten hebben elkaar ontmoet tijdens het lezen en luisteren. En nu maar hopen dat onze leerlingen ook een boek pakken, zelf gaan lezen of u als ouder uitnodigen het voor te lezen.

« Alle nieuwsberichten