schoolgebouwschoolgebouwschoolgebouwschoolgebouw

Burgerschap

Als school zijn we verplicht om aandacht te besteden aan burgerschap. Wij zien daar zelf ook het belang van in. Als dorpsgemeenschap in Kruiningen moeten we met elkaar Kruiningen leefbaar houden en op een vredige manier met elkaar samenleven. Dat begint al bij de kinderen. Daarom besteden we op school al bij de kleuters aandacht aan burgerschap. Natuurlijk houden we hierin rekening met de leeftijd van de kinderen. Burgerschap is een breed begrip. Een aantal voorbeelden van hoe wij op school aandacht besteden aan burgerschap:

- We ruimen jaarlijks een aantal keren het zwerfvuil in de buurt van de school op.

- In elke klas geven we de lessen Wonderlijk gemaakt (seksuele opvoeding).

- Met Kerst en in het voorjaar verrassen we de buren.

- Groep 6 bezoekt een aantal keren per jaar Hof Cruninghe.

- Groep 8 zorgt voor een maaltijd en nodigt daarvoor cliënten van Hof Cruninghe, Het Wienckeltje en het Thomashuis en senioren uit de buurt van de school uit.

- We maken excursies naar musea, de Covra, de waterzuiveringsinstallatie e.d..

- De kinderen van de bovenbouw nemen deel aan bijvoorbeeld de Watersnoodherdenking en Dodenherdenking.

- Enzovoort

Op deze en andere manieren proberen wij kinderen goede burgers van Nederland te ‘maken’. We hopen dat u thuis ook bijdraagt aan deze ontwikkeling.

« Alle nieuwsberichten